tiistai 24. huhtikuuta 2012

Nuorisoneuvostolaiset Brysselissä
Nils-Heikki Paltto, Laura-Maija Niittyvuopio, Inka Nuorgam,
Elli-Marja Hetta ja Saara-Maria Salonen

Nuorisoneuvoston jäsenet Nils-Heikki Paltto, Laura-Maija Niittyvuopio, Elli-Marja Hetta ja Saara-Maria Salonen saivat hienon mahdollisuuden lähteä edustamaan Saamelaiskäräjien delegaatiossa Brysseliin tammikuussa 2012. Muita delegaation jäseniä olivat Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Klemetti Näkkäläjärvi, saamelaiskäräjien hallituksen jäsen Petra Magga-Vars, Tuomas-Aslak Juuso, oppimateriaalisihteeri Hannu Kangasniemi, esittelijä Minna Vaarala ja meidän iki-ihana ja ahkera sihteerimme Inka Nuorgam!

 
     Vierailumme tarkoitus oli käydä tutustumassa parlamenttitaloon, miltä se näyttää ja mitä siellä todella tehdään. Tapasimme myös MEP-edustajat Satu Hassin ja Sirpa Pietikäisen, jotka kertoivat meille toimistaan EU:ssa.


MEP Satu Hassi
MEP Sirpa Pietikäinen


Reissun kohokohta oli kyllä ehdottomasti (ainakin omasta mielestäni) Vulnerable Arctic- näyttelyn avajaiset, jonne Satu Hassi oli kutsunut meidät kunniavieraiksi. Puheenjohtaja Klemetti Näkkäläjärvi avasi avajaistilaisuuden puheella, jossa hän ilmaisi huolensa ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksesta erityisesti saamelaisten harjoittamaan perinteiseen poronhoitoon.  Avajaistilaisuudessa myös kuultiin Wimme Saaren, Petra Magga-Varsin, Tuomas-Aslak Juuson ja Nils-Heikki Palton joikua. 
Petra Magga-Vars, Tuomas Aslak Juuso ja
Nils-Heikki Paltto


Illallisella Etiopilaisessa.
Avajaisten jälkeen Satu Hassi oli kutsunut delegaatiomme illalliselle etiopialaiseen ravintolaan. Ruoka oli hyvin eksoottista ja herkullista (ainakin siis minun mielestäni, ihan jokaiseen ruoka ei tainnut samalla lailla kolahtaa..) Illallisella kävimme mielenkiintoisia keskusteluja niin kunta, valtion kuin unioni tason politiikasta.
Allekirjoittanut kiittää kaikkia paikalla olleita mahtavasta reissusta ja seurasta!
Nuorisoneuvoston puheenjohtaja
Laura-Maija Niittyvuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti